Büki Gyógy-Bor Napok - Fellépők

július 17.

Budapest Bár

A Budapest Bár szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

 A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

 A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

2010. márciusában Farkas Róbert, a zenekar vezetője a Budapest Bárért a Magyar Köztársasági Arany Érdemrend kitüntetést kapta. 2017-ben a zenekar 10 különleges koncerttel ünnepli jubileumát és Best of Budapest Bár 10 címmel válogatás lemezt adott ki.  2019-ben „Balaton” munkacímmel nyári témájú lemez kiadását tervezik régi és új dalokkal. Az eddig megjelent összes lemezük platinalemez lett, koncertjeikre napok alatt fogynak el a jegyek.   Az ország legfontosabb koncerttermeiben és színházaiban adnak teltházas koncerteket – pl. Bartók Béla Hangversenyterem – MÜPA, Budapesti Kongresszusi Központ, A38 Hajó, debreceni Kölcsey Központ, pécsi Kodály Központ – és rendszeres szereplői fesztiváloknak is.  Külföldön is többször szerepelt a zenekar. Ők képviselték hazánkat a 2012-ben a londoni Olimpiai Játékokhoz kapcsolódó óriási zenei eseményen, a Trafalgar téren. 2013-ban Brazíliában és az Egyesült Államokban turnéztak teltházak előtt, több koncertet adtak Törökországban, Londonban, valamint felléptek Párizsban, az UNESCO 37. Közgyűlésének hivatalos megnyitóján 195 ország képviselői előtt. 2012. novemberében Budapest Bár Örömzene címmel riportkönyv jelent meg az akkor 5 éves zenekarról.

A Budapest Bár igazi zenei élmény és kitűnő szórakozás egyben – ajánlott minden generációnak.

 “A kultúrszervezők álma ez a produkció, teltházas koncertjeiket a „Ki nevet a végén?” társasjátékhoz hasonlóan 0-tól 100 éves korig bátran ajánlhatjuk mindenkinek.” (Marie Claire)

A koncerten fellépő énekesek: Németh Juci, Tóth Vera, Ferenczi György, Mező Misi, Szűcs Krisztián

 

július 18.

Karthago

A Karthago együttes ma Magyarországon és Közép-Európában is, az egyetlen olyan élő, igazi rocklegenda, amelynek tagjai, az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is aktívan, változtatás nélkül, együtt muzsikálnak! Ennek a kivételes hitelességnek és természetesen az erőteljes, emellett színvonalas, minőségi zenéjüknek, az évtizedeket és generációkat átívelő slágereiknek, valamint a látványos színpadi shownak köszönhető, hogy napjainkban a zenekar minden egyes koncertjére sokezren látogatnak bárhol az országban, sőt a határainkon túl is. A Karthago jellemző közönsége manapság, a 30-65 év közötti, rockzenén felnőtt generációk különböző nemzedékei, valamint a fiatalok, akik eljönnek megnézni az „Apáin útján” járó legendás, férfiasan kemény rockbandát.

A Karthago tagjai, a mai napig változatlanul:

Gidófalvy Attila - billentyűk, gitár, ének,

Kiss Zoltán Zéro - basszusgitár, ének,

Szigeti Ferenc - zenekarvezető, szólógitár, ének,

Kocsándi Miklós - dob, gitár, ének

Takáts Tamás - ének, szájharmonika, dobok.

A zenekar megalakulását követően, egy év alatt, a '80-as évek egyik meghatározó, és legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese lett. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll, egyéni hangzást tudtak kialakítani, amely a mai napig egyedi és azonnal felismerhető.  A 40 év alatt valamennyi slágerlistát többször is meghódították dalaikkal, maradandó slágereikkel. Izgalmas, dinamikus, különlegesen látványos, sokszor humoros koncertjeikkel pedig a hazai és a környező országok rockszínpadainak kedvencei lettek.

A zenekar mottója: mi nem hírhedt „celebek” akarunk lenni a tévékben, hanem híresen jól akarunk zenélni mindenhol!

Koncertjeik tervezésénél nem a mennyiséget, hanem a minőséget tartják szem előtt, és ahová leszerződnek, ott minden esetben a legjobb tudásukat, a legmagasabb minőséget adják! Célul tűzve, hogy az együttes megőrizze előkelő, hiteles és méltó helyét a hazai zenei életben.

Az együttes vezetője, Szigeti Ferenc, kiemelkedő előadóművészi pályafutása és a Karthago együttes vezetőjeként elért sikerei elismeréseként, 2015, március 15.-én, a Köztársasági Elnöktől, megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét!

 

Mobilmánia

Az egykori P. Mobil legendás tagjaiból alakult zenekar sok elismeréssel büszkélkedhet, hiszen a Fonogram díj mellett voltak már az Év Koncertzenekara, a Fénypokol című albumuk egy országos szakmai szavazáson az év lemeze lett, az idén a Hammer World közönség szavazáson a most megjelent DVD-jük került be a legkedveltebbek közé, magukénak tudhatják a világ első 3 Dimenziós koncert kiadványát is, ők mégis a közönségükre a legbüszkébbek, akik több mint négy évtizede kitartanak mellettük. A régi nagy slágerek mellet (Kétforintos dal, Miskolc, Menj tovább) koncertjeiken főleg a fiatalok nagy lelkesedéssel fogadják új lemezeik dalait is. Néhány együttes mondhatja ma el csak Magyarországon, hogy rajongóik a tizenévesektől kezdve egészen a hatvanas korosztályig tartanak. A legendás tagok: Vikidál Gyula, Zeffer András, Kékesi László, és Donászy Tibor mellett, fiatal tehetségek muszikálnak: Kispál Balázs, Nusser Ernő és az angol Avenford együttesből átigazolt tehetséges, Gamsz Árpád énekes. Minden MOBILMÁNIA koncert siker, hiszen nincs olyan ember aki legalább 4-5 slágerüket ne ismerné és a lendületes, vidám műsor mindenkit magával ragad. Egyedülálló módon emlékeznek meg minden koncertjükön az elhunyt énekesükre, Tunyogi Péterre is!  

 

július 19.

TNT

Dobrády Ákos és Inti duója a magyar manistream pop ikonikus formációja és a kilencvenes-kétezres évek egyik legnagyobb slágergyárosa. Titkos üzenet, Tiltott perc, Kicsi gesztenye – ha ezeket a címeket olvasva te is azonnal dúdolni kezdtél, biztosan ott a helyed a TNT nagykoncertjén Bükfürdőn.

 

július 19.

Irigy Hónaljmirigy

Az Irigy Hónaljmirigy napjaink egyik legsikeresebb magyar könnyűzenei produkciója. Néhány fiatal barátságából, és egy máig emlegetett szilveszteri bulival kezdődött 1990-ben. Az IHM egy kilenctagú magyar könnyűzenei együttes, mely zenei paródiáiról és ezek közé szervezett humoros tévéműsorairól ismert. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukban, de például a ’Boci, boci tarka’ című gyermekdal acapella-változata vagy a Village People ’YMCA’-jéből elferdített Mirigy-himnusz operajellegű előadása is a nevükhöz fűződik. Az Irigy Hónaljmirigy fennállása óta közel 15 lemezt adott ki és a mai napig jelennek meg kiadványaik. Legutóbbi daluk az “Apu vedd meg a Rakpartot”, ami a Wellhello-nak állít görbe tükröt.

Az Irigy Hónaljmirigy tagjai:

Kabai László, Molnár Imre, Papp Ferenc, Sipos Péter, Sipos Tamás, Uszkó László „Uszi”, Varga György „Győző”, Csarnoki "Atom" Antal

 

július 20.

Irie Maffia

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát, mára a fesztiválok nagyszínpadain és a legnagyobb klubokban láthatjuk őket országszerte. De játszottak már Robbie Williams, Wiz Khalifa és Snoop Dog előtt is. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó banda igazi supergroup: nem csak a 4 frontember – Sena, Columbo, Kemon és Busa -, de a mögöttük álló zenekar is jócskán letett már a hazai és a nemzetközi zenei élet színpadára.

Az Irie Maffia népszerűségét olyan mérföldkövek is bizonyították, mint a 2013-ban megjelent Nagyon jó lesz lemez bulislágerei, a 2016-ban a Sziget himnuszának választott Easy As One Two Three, vagy a Bajnok című számuk sikere – ez utóbbi nemcsak a hazai sportolók körében vált népszerűvé, hanem a Bátor Tábor 15 éves Behind the Clouds kampányának is része volt.

A 2017/18-as évben a zenekar kezdeményezésére Wake Up című slágerük egy különleges kampány címadója lett: a Semmelweis Egyetemmel, az Apáczai Csere János Gimnáziummal és az Országos Mentőszolgálattal összefogva az ország gimnáziumait járják és ezidáig már több, mint 1000 diákot tanítottak meg a hivatalos újraélesztési protokollra.

 

július 21.

Margaret Island

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. 2017 tavaszán, mindössze hároméves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. Szeptemberben ugyanitt szintén négyezres közönséggel zárták a fesztiválszezont.

A fiatal csapat népszerűsége töretlenül ível felfelé: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően mára a legnagyobb hazai fesztiváloknak (VOLT, Sziget, Strand, SZIN, Művészetek Völgye, Campus stb.), vidéki kluboknak és rádiós toplistáknak is állandó színfoltjává váltak.

Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: ’Egyszer volt’ című aranylemezüket követően kiadták második albumukat ’Bakancslista’ címmel, többször zenéltek külföldön (Párizs, Málta, Erdély stb.), JumoDaddy-vel és Felcser Mátéval közreműködésben ők írták az EFOTT himnuszt, ’Veled minden’ című daluk heteken át vezette a Petőfi rádió toplistáját.

2018-ban Lábas Vikit, Füstös Bálintot és Törőcsik Kristófot a Margaret Island szerzőközösségeként Junior Artisjus díjjal tüntették ki, mely a hazai zenei élet egyik legkomolyabb szakmai elismerése.

A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

Top