Etno-Folk Forgatag

A Büki MSK 2016-ban immár ötödik alkalommal rendezte meg az Etno-Folk Forgatagot. Intézményünk egy új kulturális programkoncepciót követve, a KultúrWellnes – Büki Kultúr Kúra keretein belül szervezi programjait. E koncepció felöleli a Szent György napjától egészen Szent Mihály napjáig tartó büki kulturális rendezvényeket. Az intézmény új közművelődés programjában hangsúlyos szerepet kap a magyar népzene és néptánc hiteles bemutatása.

Az Etno-Folk forgatag a fenti szempontokat figyelembe véve kerül megszervezésre évről évre azzal az elképzeléssel kiegészítve, hogy a népzene után eddig kevésbé érdeklődő ifjúsági korosztályt is megszólítsa, valamint turisztikai programmá alakítsa a rendezvényt.

Mivel a forgatag egy nagyrendezvény részeként kerül megszervezésre, jó alkalom a hazai etno zene néhány jeles képviselőjének a meghívására, hisz így a Bükre látogató vendégeknek is megmutathatjuk a magyar, a kárpát-medence és a balkán zenei sokszínűségét. Ebben az évben közreműködött a Sebő Együttes, a Góbé Zenekar, a Buda Folk Band, a Regős Együttes és Mihó Attila.

Top