Véradás Bükön

Véradás Bükön

Adományozz egészséget. Aki vért ad, életet ad!

Véradás

Adományozz egészséget. Aki vért ad, életet ad!

időpont: 2022. október 28. (16.30-19.30)
helyszín: Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (színházterem)

www.veradas.hu

 

Egy véradás általában az előkészületekkel és a regenerálódással együtt egy órát vesz igénybe – ennyi idő alatt mentheted meg akár három ember életét is. Ahhoz, hogy életmentő lehess, fontos, hogy kipihenten és hidratáltan érkezz véradásra.

Érkezés után a regisztrációnál felveszik az adataidat. A jelenlegi előírások alapján a maszk használata kötelező a véradásokon, így kérjük, hogy ezt hozz magaddal. Ha a munkahelyeden elfogadnak igazolást véradásodról, itt tudod jelezni, hogy erre igényt tartasz.
Ezután következik az orvosi vizsgálathoz szükséges kérdőív kitöltése, miközben kortyolhatsz a helyszínen biztosított ásványvízből.
Megmérik a hemoglobin-szintedet minden alkalommal és ellenőrzik a vércsoportodat – első jelentkezéskor –, majd orvosi vizsgálat következik.
Ezt követően pedig nincs más dolgod, mint kényelmesen elhelyezkedni a vérvételi ágyon, ahol 7-12 perc alatt leveszik az életmentéshez szükséges vért. A mérleg, amin a vérvételi zsákot elhelyezik, mozgatja és méri a mennyiséget.
A folyamat végén pedig 5 perc pihenés még kötelező.

Véradás után kiemelten fontos, hogy ne végezz megerőltető fizikai munkát, pihenj és figyelj a megfelelő folyadékpótlásra!

 

Vissza az előző oldalra
Top