„Majdnem 60…” A 35 éves Boglya Népzenei Együttes és a 20 éves Koprive közös koncertje meglepetésekkel

2019. 08. 19.

„Majdnem 60…”  A 35 éves Boglya Népzenei Együttes és a 20 éves Koprive közös koncertje meglepetésekkel

augusztus 19. 20.00

belépő:

elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft

jegyelővétel:

Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)

helyszín: Büki MSK – Atrium

A Vas megyei zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal.

Repertoárjukon a saját szerzemények és a szentpéterfai dalok mellett a nyugat-magyarországi és az ország más tájegységein élő horvátság zenéje, továbbá Horvátország gazdag dallamvilága egyaránt megtalálható. A Koprive tamburazenekar közkedvelt fellépője a különböző folklór és világzenei fesztiváloknak, gasztro rendezvényeknek. Emellett rendszeresen koncerteznek a szomszédos országokban, illetve kétszer voltak koncertkörúton az Egyesült Államokban is. A déli szláv népek körében népszerű hangszer, a tambura, csodálatos dallamok megszólaltatására képes. A Koprive koncerteken ezt a hangzásvilágot ismerhetik meg az érdeklődők, egy zenei kalandozás során. Ez a körutazás elviszi a hallgatóságot Szentpéterfáról Zágrábon át Dalmáciába, hogy Szlavónián és Vajdaságon át visszatérjenek Nyugat-Magyarországra.

A 35 éves Boglya Népzenei Együttes 1984-ben alakult Szombathelyen, tanárképző főiskolásokból. Alakulása óta folyamatosan működik a helyi MMIK-ban. Vezetője: Földesi Jánosné. Célja a magyar népzene hagyományhű elsajátítása és eljuttatása a közönséghez.

Vissza az előző oldalra
Top