Mesebérlet 2019 tavasz

2019. 02. 25. - 2019. 04. 29.

Mesebérlet 2019 tavasz

  • február 25. 15.30

Budai Bábszínház – Farsang

Élő-bábos mesejáték óvodás és kisiskolás gyermekeknek

Nagy eseményre készülnek Kerekerdőn. A Farsangra. Mindenki éneket, verset tanul, jelmezt készít, hogy az eseményen jól szerepeljen. De nagyon hideg van. Már a tavaszt is várják. A farkas és a róka is megneszeli a készülődést. Ők nem tudnak semmit. Se verset, éneket. Se jelmezük nincs. Szeretnének viszont zsákmányt szerezni, mások kárán jóllakni. Összedugják a fejüket és galád dolgot eszelnek ki. Sikerül–e a két gonosz terve? Jól, vagy rosszul végződik a jelmezes ünnepség? Kiderül a mese végén.

 

  • március 28. 15.30

Boka Gábor - János vitéz hiteles története képekben elbeszélve

Mindenki ismeri János vitéz történetét, mindenki emlékszik kalandjaira, vagy legalábbis azt hiszi. A kissé kusza, olykor megfakult emlékképek „félreértésekre” adhatnak okot, és az ebből adódó helyzetkomikum miatt vidám pillanatok részesévé válnak a nézők. Azonban a váratlan események sem tudják eltéríteni a hőst a kijelölt útról: Kukorica Jancsi beáll huszárnak, legyőzi az óriáskirályt, de megvív a medvével is. A kalandos történet végén – ahogy az a mesékben illik –, a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megérdemelt büntetését.

Petőfi Sándor közismert történetét festett táblaképek illusztrálják. A „képmutogató” előadás során a közönség aktív részese a játéknak. Folyamatos a párbeszéd a nézők, illetve az előadó között. A publikum közreműködésével olyan hangulatok, események idézhetők fel, melyek mozgalmassá teszik az egyébként statikus táblaképeket.

 

  • április 29. 15.30

Mesebolt Bábszínház – Holle anyó

A Grimm testvérek meséje nyomán írta és rendezte: Veres András

A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat...

Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon.

 

A bérlet ára 2.000.- Ft.

Előadásonkénti jegyár: 800.- Ft.

Bérletek, jegyek megvásárolhatók a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban (Bük, Eötvös u. 11.), Telefon: 94/558-409

www.bukmsk.hu

 

Vissza az előző oldalra
Top